10.5.2013

Siunattu kevät!

Lempivuodenaikani on kesä, mutta kevät tulee hyvänä kakkosena. (Ja jottei syksylle ja talvelle tule paha mieli, niin ihan kivoja tekin olette, sille päälle sattuessanne.)

Kevähommia tässä on tehtykin: toppavaatteet on pesty ja varastoon henkareille ripustettu; jouluvalot on poistettu ja kaappeihin piilotettu ensi joulua odottamaan; terassille on kalusteet kannettu, puhtaaksi pyyhitty ja jo koeistuttukin; grilli on korkattu (itse asiassa jo kaksi kertaa, ei vara venettä kaada) ja edelleen toimivaksi koettu; orvokkiamppelit on ostettu ja ulos ripustettu meitä ja ohikulkijoita ihastuttamaan; jälkikompostori on pensasaidan juurille tyhjennetty ja täytetty tuoreemmalla kompostilla; jopa kesäkukan siemeniä olen kukkapenkkeihin narsissien, tulppaanien ja helmililjojen sekaan peitellyt. Ihan mahtavaa!

Ja mikäs tässä on nauttiessa, kun pitkän (pimeän ja kylmän ja erittäin runsaslumisen - joka ei kyllä ole mikään huono juttu) talven jälkeen saa paistatella auringon lämmössä ja heilutella paljaita varpaita lempeässä tuulessa. Ja niin kuin olinkin varma, että ne massiiviset kinokset eivät pihalta sula ennen juhannusta, niin ovatpa ne vain menneen talven lumia. Tänään huomasin, että koivut vihertävät!

En ole yksin tämän keväthuumani kanssa. Lapset ovat keväästä myös aivan hullaantuneet. Ei enää paksuja ulkovaatteita, ei enää painavia talvikenkiä, ei enää pipoa silmillä. Sen sijaan käytössä ovat kevyet ballerinat ja sandaalit, kesämekot ja shortsit, T-paidat ja lippikset. Pulkat on nostettu varaston hyllylle, ja niiden tilalle on kaivettu skeitit ja skuutit.

Mikäs tässä, kesälomaa odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti