13.5.2013

Äiti

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin ensimmäistä kertaa äitiyteni aikana tänään nautin Äitienpäivästä. Jos tästä eteenpäinkin kyseinen juhlapäivä sujuu näin hienosti, siitä taatusti tulee yksi suosikeistani. Lapset ovat jo selvästi sen verran vanhoja, että osaavat ja pystyvät - niin halutessaan - hoitamaan juhlavalmistelut ilman että minun tarvitsee olla vahtimassa. Ihan mieletöntä!

Päivä alkoi perinteisesti sänkyyn kannetulla aamiaisella. Se, mikä teki siitä erilaisen, oli, että me molemmat - mies ja minä - saimme nukkua. Rakas esikoinen oli herännyt jo kuudelta (!) tekemään lettutaikinaa, josta hän korkeimman omakätisesti keskimmäisen hieman avustaessa paistoi neljä taivaallisen herkullista ja ihanan rapeareunaista lettua minulle. Lisäksi - näin kuulin jälkikäteen - hän oli aamulla aikaisin kasteen vielä kostuttaessa vihrtävää nurmikkoa käynyt poimimassa minulle maljakollisen valkovuokkoja. (Avaimet olivat jääneet sisään ja ovi tietysti mennyt lukkoon, mutta kekseliäs nuorimies oli kukat kädessään kiivennyt palotikkaita pitkin huoneensa avonaisen ikkunan kautta sisälle.) Lettujen lisäksi minulle tarjottiin iso kaukalollinen teetä (keskimmäinen teki) ja iso lasillinen tuoremehua (keskimmäinen annosteli, etenkin jääpalat olivat erikoismaininnan arvoiset) sekä kaksi herrrrrrkullista juusto-kurkku-voileipää. Kyllä kelpasi herätä lauluun puoli kymmeneltä :)

Ja ne lahjat! Kuopus tykkää antaa ja saada lahjoja, joten hän oli tässä lajissa kunnostautunut hyvin. Eskarissa valmistetun lahjan (huovutettu taulu) lisäksi hän oli kääräissyt pakettiin yhden kirjan. Eikä haitannut yhtään, että kirja oli minun itse ostamani alkuvuoden alesta. Etelänlomalta isovanhempien kanssa Vapun jälkeen oli mukaan tullut äitienpäivälahjoiksi myös nimikirjainkoru sekä todella kaunis perhosjääkaappimagneetti. Ja olipa kuopus myös askarrellut minulle oman kuvakirjankin, jonka sivuille hän oli piirtänyt kuvia lomalta (palmun, hiekkarannan, lasimaalausikkunan...), teipannut simpukankuoria sekä tuliaiskaramelleja. Keskimmäinen lahjoi minua koulun käsityöntunneilla tehdyllä kännykkäpussilla. Oih! Lahjoihin luen myös kortit. Niitä sain kolmelta lapselta yhteensä neljä kappaletta. Kauniisti askarreltuja 3D-kortteja eskarilaiselta ja tokaluokkalaiselta, ja viidesluokkalaiselta hienon sydänkortin, jossa oli käytetty upeasti varjostusta korostamaan sydäntä. Runosuonikin oli sykkinyt: "Hyvää äitienpäivää! Oot paras äiti! Jos voittaisin lotos jättipotin, ostaisin sulle ja koko perheelle luksuskodin, missä palvelijat auttais ku vaa pyytäis!" sekä "Olet yhtä nätti kuin maailman kirkkain tähti! Todella hyvää äitienpäivää!" (ja tässä viimeisessä runossa i:n pisteet oli sydämiä <3)

Kyllä kyllä, nessuja olisi tarvittu jo heti aamutuimaan ;)

Loppupäivä menikin sitten lekotellen, kuten ilmeisesti pakettiin kuuluukin. Kakkuakin syötiin, ja se oli hyvää (vaikka ei ollutkaan itsetehtyä).

Näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti