2.11.2012

Työnteko palkitaan

Esikoisen luokka kerää kovasti rahaa ensi syksyn leirikoulua varten. Ekalta luokalta lähtien on osallistuttu koulun joulumyyjäisiin. Viime vuonna jo myytiin Pilkkoset-sukkia ja sama myyntityö jatkuu näin viidennelläkin. Lisäksi keväällä vanhemmat pääsevät myymään sukkien lisäksi myös vessapaperia :)

Näinhän se menee: vanhemmat hoitavat myyntihommat ja myyjäiset sun muut. Miten sitten saadaan lapsille näytettyä, että omalla työllä voi myös tienata yhteiseen kassaan rahaa?

Ope sen keksi vanhempainillassa. Laitetaan lapset haravoimaan ihmisten pihoja! Idea sai varauksetonta kannatusta kaikilta vanhemmilta, joten tuumasta toimeen sitten. Ensin leviteltiin muutamia mainoksia koulun läheisille asuinalueille, joista suurin osa on pientalovoittoista. Sitten jäätiin odottelemaan yhteydenottoja. Ja niitähän tuli!

Homma on toiminut niin, että luokka jaetaan kahtia ja toinen puolisko menee open johdolla haravoimaan ja toinen jonkun vanhemman johdolla haravoimaan. Minä olin esimiehenä keskiviikkona, ja niin vain reilussa tunnissa saatiin ison pihan lehtipuista pudonneet lehdet (ja omenat) haravoitua siisteihin kasoihin ja osa jo säkitettyäkin. Tulipa ainakin ulkoiltua ;)

Eiväthän kaikki 10-11 -vuotiaat jaksa koko aikaa haravoida, mutta kun työpisteitä vähän vaihtelee, niin homma toimii kyllä ihan ok.

Palkkiota on pyydetty 30-50 euroa omantunnon mukaan. Ja kyllä on oppilaiden työtä kiitelty! Rahaa tulee tehdyn työn mukaan, joten hyvältä näyttää :)

Vielä on pari haravointikeikkaa tiedossa, ja sitten aletaan valmistautua joulumyyjäisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti