18.6.2013

Kesärientoja

Kesä ja varsinkin kesäloma ovat siitä jännää aikaa, että silloin pitäisi tehdä kaikenlaista. Kuten huvitella vesipuistoissa ja huvipuistoissa, käydä sukulaisissa, olla mökillä, nähdä kavereita, nauttia auringosta terassilla (tai jossain muualla), olla paljon ulkona, piipahtaa kenties ulkomaillakin. Kamalan stressaavaa!

Lomalla on oltu nyt pari-kolme viikkoa ja jo tuntuu, että kalenteri on ihan täynnä, eikä tässä paikasta toiseen juoksemisen lomassa ehdi edes lomailla tai ottaa muutenkaan rennosti. Nyt jo harmittaa kesän ja loman lyhyys sekä se, että niin paljon kivaa jää kuitenkin tekemättä ja kokematta.

Ja sitten, kun tulee aika lähteä sovittuun rientoon, lapset pistävät jarrut päälle ja haluavatkin jäädä kotiin kavereiden kanssa. Tai mennä ihan toiseen rientoon kuin mistä on aikaisemmin sovittu. Tai sitten sataa niin rankasti tai on niin kylmä, ettei mihinkään ulkoilmapaikkaan voi lähteä. Tekipä niin tai näin, aina menee pieleen...

Tällaisina hetkinä alkaa päässä soida Junnu Vainion mainio kesäbiisi: "Käyn ahon laitaa, minä ilman paitaa, ei estä kukaan, kun matkaa teen. Vain suvituulen, minä kutsun kuulen, se ottaa mukaan, mun uudelleen." Carpe diem. Sitä on helppoa itselleen hokea, kun niin moni asia odottaa tekijää. Ja sitä lomaa, kun olisi aika hommat tehdä. Juhannuksena lupaan tarttua hetkeen - yksistä kaverihäistä huolimatta - ja nautin olostani maaseudun rauhassa merimaisemaa ihastellen ja hyttysiä laiskasti hätyytellen. Mukaan pakkaan pari uutta kirjaa (jeps, en vain voinut olla ostamatta niitä, kun kirjakaupan ohi tässä taannoin kävelin) ja ehkä neulomistarvikkeet. Pitkän tauon jälkeen vähän jo houkuttelee jatkaa rakasta neulomisharrastusta, jota voi oikeasti tehdä missä vain.

Positiivarit.fi:n sivuilta poimin omaksikin iloksi mukavan kesärunon. Olkaapa hyvät :)


Ihastele poutapilviä
siristele auringossa silmiä,
Haista kesän tuoksut
unohda turhat juoksut,
Muista paljon lekotella
laiturilla elämää hekotella,
Mieti kivoja juttuja
tapaa ystäviä ja tuttuja,
Älä murehdi ötököitä
vietä rauhallisia kesäöitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti